Започва разширяване на пешеходната зона по улица „Отец Паисий”. От днес до 31 март, движението по отсечката от кръстовището с ул. „Криволак” и ул. „Съборна” до кръстовището с ул. „Станислав Доспевски“ се спира.
 
Както TrafficNews.bg съобщи, там тротоарът ще бъде разширен, а паркирането ще стане успоредно. Това ще намали доста местата за паркиране, а освен това ще се прекратят и служебните абонаменти на обекти, на които не са им крайно необходими. 

Частта на улица „Отец Паисий” от „Патриарх Евтимий” до тупика на площад „Централен” пък ще бъде със специален режим на влизане. Там паркирането и престоя ще бъде забранен, ще се разшири пешеходната зона, като коли ще  могат да влизат само за зареждане на обектите.

Там ще се въведе и системата за подземно сметосъбиране, което ще бъде експериментално за Пловдив. Проблемът е, че в момента контейнерите са препълнени, което създавало впечатлението, че там е „боклуджийската” улица.

Промени ще има и по улица „Криволак”, която води именно до „Отец Паисий”. Там тротоарът също ще бъде разширен, за да няма възможност да се паркира по нея, а само да се преминава.