Сериозен проблем създаде за пътниците от градския транспорт пътната блокада в Пловдив. Липсата на информация по спирките, че автобуси не минават и къде са алтернативните места за качване в рейсовете, объркаха пловдивчани. Така се оказа, че майки с малки деца буквално се лутат, защото не знаят откъде могат да се качат на автобус.

Разказът на една пловдивчанка и реакцията на други хора относно ремонтите - вижте във видеото на TrafficNews.bg

В момента в Пловдив едновременно се ремонтират няколко ключови улици и булеварди. Работи се по части от централните булеварди „Руски” и „Шести септември”.

Един от най-важните обекти е Коматевско шосе, където се подменя настилката и се работи по изграждането на нова канализация.

Ремонтните дейности създават истински хаос в града – задръствания и затворени улици изнервят шофьорите. Променят се маршрутите на автобусите от градския транспорт. Пешеходците, които трябва да си търсят път през разбитите булеварди и пешеходни пътеки. Продължава ремонтът и на отсечка от булевард „Васил Априлов”, който стартира преди 7 месеца.

За ремонт беше затворена още една отсечка от булевард „Руски”. Очаква се през тази седмица да бъдат затворени и второто кръгово кръстовище на Панаира и улица „Гладстон”.

„Най-нормалното нещо е когато имаме ремонт  на две кръстовища да оправим улицата между тях”, заяви кметът Иван Тотев при първата копка на „Гладстон”. Той е доволен от строителната програма на Общината и обясни, че досега всичко върви по план и няма притеснения. Сроковете за ремонт на „Гладстон” са 68 дни, а за кръстовището на „Васил Априлов” с „Пещерско шосе” е 30 дни от ЕВН и още 15 дни за полагането на асфалт.

По думите на кмета, само дъжд като в Скопие може да забави ремонтите, но засега няма изглед за подобно бедствие в Пловдив.

Вчера градоначалникът се е разходил около улиците в карето около „Руски” и „Васил Априлов”, където много хора са го спрели и са му благодарили, че облагородява цялата зона. Той все пак се извини на пловдивчани за затворените улици и временното неудобство, но допълни, че то е за добро.