22-годишният Ивайло Петров, който загина в зверската катастрофа в Стамболийски, оставя самотна майка и бебе на два месеца. Детето му се родило през февруари.

Зверският пътен инцидент взе живота и на 19-годишните близначки от Пловдив Яница и Виолета Филчеви

"Все още се установява причината за катастрофата. Назначена е автотехническа експертиза, която да установи дали "Аудито" се движело с указаната от пътните знаци скорост", съобщиха за TrafficNews.bgот КАТ-Пловдив.

Жестока трагедия в Стамболийски. Трима младежи загинаха при пътен инцидент късно снощи в града. По неофициална информация колата-ковчег се е движела с над 120 километра в час. Ударът е бил толкова силен, че телата на младежите са били на парчета по асфалта.

Инцидентът е станал, докато колата със загиналите младежи е изпреварвала друг автомобил на надлез в Стамболийски. Тогава се била засечена от друг автомобил, управляван от 23-годишно момиче. Тя не е пострадала при катастрофата.
Единствен жив от автомобила със загиналите трима младежи е шофьорът им - 23-годишния шофьор Атанас Тонев.

„Младежът е със счупено бедро, направена му е успешна операция, а възстановяването му ще отнеме между 4 и 6 месеца”, съобщиха за TrafficNews.bg от лечебното заведение. Той отказва да говори за инцидента с журналисти.
Приятелка на загиналите близначки разказа, че момичетата вече се подготвяли за абитуриентския си бал, който бил след по-малко от месец.

Имало ли е алкохол в кръвта на шофьора - отговорът пред TrafficTV дава говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева: 

Хронологията
Във фаталната вечер Атанас приятелят му Ивайло Петров и близначките Виолета и Яница Филчеви отивали на купон.
Тонев е карал с много висока скорост. Той е засечен при изпреварване от Хюндай, а след това се е забил в крайпътно дърво и е влязъл в стопански двор. Ударът е бил толкова жесток, че телата на тримата му спътници са излетели от автомобила.
Разследването на случая продължава.

TrafficNews.bg