Пожарът в 4-етажната жилищна сграда в пловдивския район „Северен”, който остави хиляди домакинства без ток при температура от минус 10 градуса, вече е потушен. Няколко часа семействата бяха на тъмно и студено заради огнената стихия. 5 семейства бяха евакуирани. За щастие при инцидента жертви и пострадали няма, но материалните щети са значителни.

Масово хората в района се отопляват чрез електричество. Липсата на ток принуди някои от тях да излязат навън, за да разберат каква е причината за аварията. Пожарът в четириетажна жилищна кооперация тръгва от запушен комин. Бързо се разнася към четвъртия етаж, където е имало хора. На четвъртия етаж са се намирали и близките на Иван Атанасов, когато пожарът лумва. Те са успели да напуснат дома си. Цялото обзавеждане, както и покривът са изгорели.

Водата от противопожарните маркучи наводни долните етажи на сградата. 6 пожарни автомобила гасиха пламъците. В късните часове на нощта електрозахранването в района беше възстановено, но в пострадалата жилищна кооперация ток няма да има поне няколко дни. Чуйте разказа на хората и вижте кадри от мястото:

Нашият читател Станимир Тилев ни изпрати и снимка на мястото с изглед от неговия прозорец:

Всичко по темата - ВИЖТЕ ТУК

TNS.bg