Черна серия на пътя край Пловдив. За последните два дни в пътни инциденти са загинали 8 души. Трима са загиналите при зверската катастрофа на пътя между Пловдив и  Асеновград. Колите са смачкани до неузнаваемост. В радиус на 50 метра от мястото на катастрофата има части от катастрофиралите коли.

Най-вероятната причина за инцидента е заспиване на 21-годишния водач на BMW-то с кърджалийска регистрация. Това заяви пред репортер на TrafficNews.bg началникът на Охранителна полиция в Пловдив Любомир Рашков. Той посочи, че лекият автомобил се е движел от Пловдив към Асеновград, навлязъл е в лентата за насрещно движение и челно се сблъскал с такси на пловдивска фирма.

„При всички положения има много висока скорост, нямаме все още данни дали има употреба на алкохол”, каза Рашков.
В резултат на удара колите са изхвърчали извън пътното платно. Намясто са загинали 60-годишната шофьорка на таксито, 27-годишният й спътник и 21-годишният шофьор на BMW-то. 

Само за последните 3 дни в района на Пловдив са загинали 8 души. „Ежедневно разпределяме силите на КАТ с цел превенция на нарушенията на пътя”, заяви още Любомир Рашков.

От началото на годината досега по пътищата в района на Пловдив са загинали 29 души. Затова полицията засилва контрола. 

Ето и ВИДЕО от транспортирането на колите до паркинга на КАТ-Пловдив. В една от тях все още има части от разчлененото тяло на една от жертвите. Предупреждаваме, че кадрите не са подходящи за хора със слаби нерви и психика. 

TrafficNews.bg