Тази седмица предстои да бъде затворен още един участък от булевард „Шести септември“ в Пловдив. По този начин транспортният хаос ще стане още по-голям.

Ремонтите на централни булеварди сериозно затрудниха движението в града. Задръстванията и обходните маршрути вече са проблем не само за шофьорите, но и за хората, ползващи градски транспорт.

В Пловдив в момента тече ремонт на няколко основни булеварда и улици в центъра на града. Това блокира движението и доведе до промяната на маршрутите на цели 15 автобусни линии от градския транспорт. Хората обаче не са достатъчно информирани за това как да стигнат до мястото, за което са тръгнали.

Затворени за ремонти са участъци от булевардите „Васил Априлов“, „Руски“, „Шести септември“, „Цар Борис III Обединител“ и „Пещерско шосе“. Затворена е част и от централната улица „Гладстон“. Всичко това води до задръствания и изнервя шофьорите до краен предел.

От община Пловдив обясняват тоталната блокада с дълго чаканите средства за ремонт на булевардите. Един от най-важните обекти е Коматевско шосе. Там, освен смяна на настилката се изгражда и канализация.

TrafficNews.bg