От ВиК-Пловдив не дадоха адекватно обяснение защо 8 месеца, след като над 300 души от ромската махала на Кричим са заявили да им бъдат монтирани водомери, такива не са поставени.

„Монтирането е сложно, защото част от къщите са извън регулация и чакаме да дойдат шахтите, които трябва да се поставят”, обясни пред TrafficNews.bg главният инженер на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов.

Експерти твърдят, че с липсата на водомери в махалите загубите на водното дружество се увеличават, което е удобно оправдание да се иска постоянно покачване на цената на водата.

Над 300 роми от ромската махала на Кричим са подали заявление за монтиране на водомери, но вече осми месец от водоснабдителното дружество в Пловдив отказват да им ги монтират. Така ромите продължават да разхищават водата, без да я плащат. Заради големия разход в махалата обаче, горната част на Кричим страда от безводие вече цяла седмица.

В същото време в ромската махала на Кричим, която се намира в долната част на града, водата тече по улиците. Заради липсата на водомери, ромите не пестят водата. Това обаче създава проблем на тези, които живеят по вторите етажи на къщите и така над 300 души са подали заявления за монтиране на измервателни уреди, тъй като искат редовно водоподаване.

Гледните точки по темата – вижте във видеото:

На СНИМКАТА: Жителите на горната махала страдат от безводие


TrafficNews.bg