Броени дни след откриването на пеещите фонтани в Пловдив, дефектите започнаха да стават явни. Те бяха разкрити първо от репортер на TrafficNews.bg

Фактите, изнесени около гафа, разтресоха Пловдив. Пловдивчани направиха различни коментари. Местната власт също започна да се оправдава, като прехвърли отговорността на работниците. Проектантът на Цар-Симеоновата градина пък изкара документи, с които оборва твърденията на местната власт. 

Ситуацията до момента - по цялото продължение на брега боята е започнала да се люпи, като отдолу се вижда грунда и липсват цели парчета от настилката на атракциона. Според проектанта на градината арх. Петко Прокопиев, това се дължи на факта, че хидроизолацията на съоръжението е правена през зимата и то при много неподходящи условия, защото се е бързало с откриването.

Кой ще покрие ремонта на съоръжението, в което са вложени над 3 милиона лева – отговор пред Трафик ТВ дава зам.-кметът по общинска собственост Димитър Кацарски.

От община Пловдив обаче обвиняват в неправилна поддръжка на езерото, фирмата, която се грижи за чистотата на водата. С какъв документ обаче се сдоби TrafficNews.bg и пророчеството на проектанта – ВИЖТЕ ТУК

Следващата седмица предстои източването на водата от съоръжението и започването на ремонта.

ВСИЧКИ новини за Пеещите фонтани - ВИЖТЕ ТУК


TrafficNews.bg