Подозрения за манипулация на класирането на Спортист на Пловдив за 2015 година се появиха вчера при обявяването на резултатите, видя репортер на TrafficNews.bg.  Постиженията  на европейския шампион и световен вицешампион по „Карате Киокушин-кан” Александър Команов отново бяха принизени от  организаторите на събитието.

Команов, който завърши пети в крайното класиране за Спортист на Пловдив, бе представен като трети на Европейското първенство и 14-ти на Световното първенство тази година. Така общинските служители „отнеха” за втори път европейската титла на Команов, тъй като преди две години отново е станал същият гаф.

Според европейския шампион тези грешки може и да се повлияли на комисията и участниците в изготвянето на крайното класиране.

Славина Иванова от общинското звено „Спорт и младежки дейност” заяви, че  грешката е техническа и е направена от хората изготвящи сценария за събитието. По думите й  Команов е бил оценяван с истинските си постижения през годината,а не тези обявени от водещите.  

Други присъстващи на церемонията по връчването на наградите пък видяха конфликт на интереси. Световната и европейска шампионка по кану-каяк Станилия Стаменова, която грабна приза Спортист на Пловдив, е тренирана от Николай Бухалов. Великият ни спортист в момента е общински съветник от „Кауза Пловдив”. От същата партия е зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков, който има решаваща роля при определянето на победителя. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg