Най-голямата конкуренция на пловдивските молове са сергиите в квартал Столипиново. По улиците в махалата може да бъде намерено дори от пиле мляко, и то на възможно най-ниска цена. Шопинг турът в квартала няма да ви излезе скъпо, а напротив - може даже да си спестите някой лев. На улица „Елда” има всичко! Техника, храна, прах за пране, играчки и дрехи, а с повече търсене може да си намерите и кола на далавера. Промоции няма, тъй като намалено е всичко.

Клиновете са по 6 лева, дънките и анцузите по 10, а бананите струват по 30 стотинки. Струва си човек да преглътне лошата миризма и да се отбие за някоя далавера. Най-вървежно е златото. Внос от Турция, къде легално, къде не, но винаги на по-ниска цена. И наплив има.

Много пловдивчани разглеждат лъскавите витрини на златарските магазини на „Отец Паисий”, а после пазаруват от някое от сгушените в малките улички в Столипиново магазинчета. Междувременно може да се купят и цигари, без бандерол, разбира се, прясно свити в някой склад в махалата.

Като ги питаш обаче има ли клиенти, търговците тук започват да разтягат дълги локуми за това как нямат работа, пари и какво ли още не. А клиенти има, и то не само от Изгрев - кой не би си купил банани за 30 стотинки, при условие, че цената в супермаркетите скача тройно. Или клин внос от Турция, който не се различава по-нищо от стоката в някой от магазините на Главната, освен по-цената.

Ето и какво разказаха търговци и купувачи пред камерата на TrafficNews.bg: