„Има издадена заповед, според която изоставеното в снощи 9-месечно бебе да бъде настанено в приемно семейство”. Това съобщи преди минути пред TNS.bg директорът на дирекция „Социално подпомагане” Надя Танева.

До тук се е стигнало, след като майката е признала пред полицията, че умишлено е изоставила детето заради невъзможност да го отглежда.

Лиляна Д. е разпитана от полицията за случая с малкото дете, което късно снощи бе открито изоставено в кооперация на бул. „Васил Априлов” в Пловдив.

Пред полицаите майката няколко пъти сменила версиите за случилото се. Първоначално обяснила, че била ударена от мъжа си и че детето било отвлечено. По-късно обаче признала, че никой от фамилията не го искало и затова било изоставено. Тя остава в ареста в рамките на 24 часа.

"Детето е много добре и е гледано и са се грижили за него. То е добре облечено за сезона и е подготвено за разходка", заяви още Надя Танева.

Момиченцето е прекарало спокойно нощта в Детската клиника на УМБАЛ „Св. Георги”, където е било под наблюдение от лекарите.

Следобед Владислава ще бъде предадена на приемно семейство.

Майката на изоставеното вчера в Пловдив дете все още е в ареста. Тя е задържана за 24 часа, съобщи заместник-началникът на 2-ро РУ-Пловдив Кузман Мартинов. Прокуратурата ще провери има ли данни за извършено престъпление. 

Пълният коментар от полицията и социалните гледайте тук:

Коя е Лилия Д. - ВИЖТЕ ТУК

Първата новина - ВИЖТЕ ТУК

Коментарите на хората и втората информация - ТУК

Как полицията откри майката на бебето - ВИЖТЕ ТУК 

TrafficNewS.bg