Изоставената на 11-месечна възраст Владислава, скоро може да бъде върната на биологичния й баща. Решението за това трябва да вземат социалните служби в Пловдив, след като е постъпило искане от бабата на детето, то да се върне при своя татко. 

Днес се навършват точно три месеца, откакто малката Владислава беше изоставена в двора на кооперация от своята майка. След като беше открито, детето беше предадено на грижите на приемно семейство. За последните три месеца биологичната майка е посетила едва два пъти рожбата си в регламентираното за посещения време. Рядко вдигала телефона на социалните работници и не обяснявала защо не иска да го вижда. В следващите от три до 6 месеца трябва да стане ясно дали Владислава ще бъде предадена за отглеждане на баща си или ще остане за по-дълъг период от време при приемните си родители. За случая ви информира първо TNS.bg, а родителите бяха открити, след като читатели разпознаха детето. 

Какво е ясно до момента - отговорът от директора на дирекция "Социално подпомагане"-Пловдив Надя Танева: 

Лилия е майката на изоставеното в Пловдив 9-месечно бебе.

Тя е разведена и има три деца. Оставяла е Владислава и друг път. Другите си две деца е поверила на грижите на майка си. До сега само два пъти е посещавала най-малката си дъщеря, която се намира в приемно семейство. Другите две деца редовно посещават психолог, каквото е разпореждането на властите. 

Как полицията откри майката на бебето - ВИЖТЕ ТУК

За ареста на майката - ЧЕТЕТЕ ТУК

Припомняме ви, че обитатели на жилищна сграда на булевард „Васил Априлов” в Пловдив се обадили в полицията привечер, когато намират детето. Униформените пристигат на място и откарват детето в болнично заведение. След щателен преглед от педиатър то бе поето от социалните служби.

В същото време точно преди три месеца фейсбук изригна с коментари за изоставеното момиченце в Пловдив.

Хората масово изразяваха възмущението си от факта, че детето е било зарязано в кооперация.

Родителите на момиченцето бяха разпознати от читатели на TNS.bg

Първата новина - ВИЖТЕ ТУК

Коментарите на хората и втората информация - ТУК

ОЩЕ ПО ТЕМАТА - ВИЖТЕ ТУК

TNS.bg