Ветеринарен лекар от една от най-посещаваните клиники в Пловдив – „Провет” осакати кокер шпаньол след като е бил там за подстрижка, пише нашият читател Борис Цолов. Инцидентът се е случил през юни месец тази година, а вече четири месеца кучето продължава да има проблеми.

Когато той взима кучето си от клиниката вижда, че има проблеми с ходенето и пита ветеринарите какво се е случило. След това той преглежда записите от камерите в манипулационната, заедно с един от ветеринарите, и вижда шокиращата за него гледка. Първо лекарката тръгва да поставя инжекция на кучето, но то се стряска и първосигнално тръгва да хапе ветлекарката.  Тя го удря, а след което го хваща, за да го свали на земята. В този момент тя изпуска полуупоеното животно, което пада върху пода на манипулационната.  Д-р Кърпачева обаче не обръща внимание на животното и тръгва да мете козината му около масата.

Свързахме се с д-р Симеон Пачев от въпросната клиника. Той твърди, че след изпускането на животното то е прегледано, както от него, така и от негови колеги в Стара Загора. Те са изразили мнение, че има травма на меките тъкани на ставите, но не й трайно увреждане. Според ветеринарите травмата отшумява след не повече от седмица. Д-р Пачев изразява мнение, че не може да се каже дали травмата е настъпила след изпускането на животното от масата. Тя би могла да бъде в резултат на много други причини.

Попитахме д-р Пачев защо не е бил сложен намордник на кучето, за да се избегнат подобни ситуации. Той обясни, че те не могат да го направят, ако собственикът на животното не иска да бъде сложен.

Борис Цолов заяви,че никога не са го питал дали е искал  да се сложи надморник на домашния му любимец.

„Сблъсках се с нещо друго. Оказва се, че гилдията на ветеринарите е нещо като при хуманните лекари. Никой не иска да ми издаде епикриза за състоянието му, след като разбира за какво става въпрос”, обяснява Цолов. Той допълва, че кучето му продължава да е на болкоуспокояващи и куцотата е явно изразена четири месеца след травмата.

TrafficNews.bg