"Обичам си родния Пловдив, но не ме искат да тук". Това споделя наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев. За последните няколко години успя да направи така, че тимът му да бъде по-обичан дори от националния ни отбор по футбол.

От лятото на 2011 година Дерменджиев заема поста на помощник-треньор на „Лудогорец", а от 31 юли 2014 година става старши-треньор на тима. Преди две години - на 27 август 2014 година Дерменджиев става вторият български треньор след Станимир Стоилов, който успява да стигне с отбора, който води до груповата фаза на Шампионската лига. Като старши треньор на „Лудогорец" става шампион на България за сезон 2014-2015 година, след което на 31 май 2015 година напуска отбора. След петмесечно отсъствие на 6 ноември се завръща отново като старши треньор.

Състезателната му кариера започва като юноша на Локомотив Пловдив. Играл е в А ПФГ за Славия, в Б ФГ за Янтра (Габрово) и Спартак (Пловдив). Треньорската му професия започва през сезон 1998/1999 в отбора на Спартак (Пловдив), където първоначално е асистент на Тенчо Тенев, а през пролетта го наследява на поста старши треньор.

Георги Дерменджиев вижда какви са пропуските на пловдивските отбори и не се притеснява да даде отговор на въпроса защо те не са в челото на таблицата. Часове преди двубоя на Лудогорец с Локомотив Пловдив на Лаута тази вечер, вижте какво каза Дерменджиев пред TrafficNews.bg в следващото видео:  

TrafficNews.bg