"Мирише на нафта... Добре са напоили сградите". Това мнение споделяха повечето хора, които проследиха отблизо събитията до горящите тютюневи складове тази нощ.

Те недоумяват как огънят е успял да се прехвърли от първия до четвъртия склад. След като около 19 часа ситуацията се успокои и видимо нещата вървяха към потушаване дори на дима, два часа по-късно около 21 часа, пожарът се разрази с пълна сила в четвъртия поред засегнат склад.

"100-годишна сграда - нищо не й се е случвало досега, а сега изведнъж изгаря", коментира пред TrafficNews.bg един от наблюдателите.

"Боли ни за паметниците на културата, затова целият град е тук и гледа", заяви младо момиче, съпричастно с участта на пловдивския Тютюнев град.

Според събралите се хора, пожарът е умишлен и цели разчистването на терена за строеж. 

Една от девойките свърза събитията с пожара с тези със събарянето на склада на ул. Одрин. Тя припомни, че събарянето беше извършено в ден неделя, а пожарът на тютюневите складове е в събота - все почивни дни. 

Още от коментарите на хората, както и атмосфера от мястото - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Случаен ли е пожарът в Тютюневия град? Ами като не става с бутане! - новината предизвика също много коментари по темата - ЧЕТЕТЕ ТУК

Продължава гасенето на съседните складове, има опасност огънят да се прехвърли на пета по ред сграда. Това е причината огнеборците да се опитват да локализират огнището и да не позволят и друга сграда да лумне като факел.

"На 60 години съм. Такова нещо не съм виждал!", с ужас добави мъж от тълпата.

Бяха евакуирани хората, които живеят в къщи в района около горящия склад. Жителите на квартала споделиха, че се страхуват имотите им да не попаднат в обсега на пламъците.

Собствениците на имоти в квартала се обадили на 112, а от там им обяснили, че огнеборците правят всичко по силите си да локализират пожара в зоната на складовете.

Невъзможно било пожарникарите са се приближават, а гасене чрез хеликоптер било опасно в градски зони, близо до хора, обясниха от пожарната.

ВИДЕО с дрон от бедствието над Тютюневия град - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg