Пловдив може да се похвали с най модерния природонаучен музей в България, след като днес кметът Иван Тотев и директора д-р Огнян Тодоров прерязаха лентата на съоръжението.

Музеят отваря врати след мащабен ремонт продължил 2 години и струвал над 2 милиона лева, всички отпуснати от Общината. Кметът Иван Тотев поздрави директора на музея и заяви, че каквото и планове да има той от Общината ще помогнат да се осъществят.

Най-голямата атракция безспорно е  единственият по рода си 3D планетариум който ще прожектира филми  за  природата и космоса.  Терариума е един от най- богатите в страната. В момента там са разположени десетки живи змии, повечето, от които са най- отровните о опасните в света. Алигатори, октоподи, паяци, екзотични риби, а скоро и  двуметров крокодил също ще са от експонатите в музея.

На последния етаж, който още няма да бъде отворен, се изгражда джунгла с живи пеперуди.

В музея ще могат да се видят и легендарната анаконда, която е най-голямата препарирана змия в Европа, а музея се сдоби и с голям африкански лъв, който е бил конфискуван на границата от митничарите.

Входът за пълно посещение за възрастни ще бъде на цена от 10 лева. Учениците и студентите ще плащат по 7 лева, за децата на възраст между 3 и 7 години, цената е 3 лева. Само за музея билетът е 4 лева, за учащи 3 лева, а за деца до 7 години 1 лев. Отделно са предвидени и намаления за посещения на групи.  

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg