В Пловдив избирателната активност е най-ниска от цялата страна. Такива са данните на Централната избирателна активност към 12 часа, а най-висока тя е в Хасково. 209 сигнала за изборни нарушения са подадени в Прокуратурата до момента, като се обхваща времето между двата тура. Това каза пред журналисти в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров, който упражни правото си на глас. Спокоен е изборният ден и в пловдивския квартал Столипиново. На този етап няма сигнали за купуване на гласове в гетото.

Защо пред пловдивските секции се наредиха по-малко избиратели и какви трябва да са качествата на новия държавен глава - вижте мненията на пловдивчани във видеото на ТРАФИК ТВ:

Ето каква е избирателната активност по райони под тепетата към 12,30 часа:

В Пловдив изборният ден започна нормално, съобщиха от Районната избирателна комисия. Всички 478 избирателни секции са отворили врати навреме. С 318 са по-малко избирателите в Пловдив, които могат да дадат своя вот на балотажа тази неделя. Разликата идва от актуализацията на изборните списъци, уточниха от общинската администрация. 5 са подвижни избирателни кутии, които гласоподавателите с увреждане ще могат да дадат своя вот.

Общо 806 са избирателите, които могат да упражнят правото си на глас в секциите в болниците и местата за лишаване от свобода в града. С 58 повече от първия тур са пловдивчаните, които ще могат да гласуват за първи път днес, защото са навършили пълнолетие в последната седмица. Трима са столетниците. Поради ниските температури и очакваните лоши атмосферни условия в изборната нощ, членовете на секционни комисии ще изчакват с предаването на изборните материали в превозните средства. Едва след наближаване на реда им, те ще се нареждат пред пропуска.

TrafficNews.bg