„Пловдив вече има една мечта по-малко. Аз съм роден през 1975 година. Преди 40 години е и първото постановление на Министерски съвет, с което се решава Пловдив да има спортна зала, а това вече е факт“, заяви кметът Иван Тотев при откриването на Колодрума. Той, спортният министър Красен Кралев и президентът на Европейската федерация по колоездене Александър Гусятинков прерязаха лентата на новото съоръжение.

Градоначалникът се обърна към премиера Бойко Борисов, като заяви, че съжалява за неговото отсъствие, тъй като през всичките години той и ГЕРБ са били плътно зад строежа на залата.  В речта си кметът все пак се обърна към премиера, тъй като Борисов гледал откриването по телевизията. Очаква се премиерът да дойде във вторник, за да види залата.

Повечето зрители обаче останаха разочаровани от програмата на откриването. Залата, която бе почти пълна лека полека се изпразваше, а заслуга за това имаше и задухът, и жегата, въпреки че климатиците бяха пуснати. Почти всички гости си бяха направили импровизирани ветрила. БНТ пък сътвориха редица гафове при съставянето на програмата и излъчването.

По време на откриването бяха наградени и шампионите по Таекуондо, както и победителите от колоездачната обиколка на Пловдив.  Състезателите изпробваха и новият колодрум, а националните ни волейболисти и Йордан Йовчев също зарадваха публиката.

Още по темата ТУК 

TrafficNews.bg