От 20 ноември до вчера служители от районното управление в Труд са констатирали общо 5 нарушения на водачи на моторни превозни средства в зоната на железопътен прелез в същото село. Характерното за всички случаи е несъобразяване с редовно задействана звукова и светлинна уредба и преминаване при спуснати обезопасителни бариери на съоръжението. На основание чл. 52 от Закона за движение по пътищата са съставени актове на шофьори на четири автомобила и колесен трактор, а предвидената глоба е в размер от 20 до 150 лева.

TrafficNews.bg припомня случай от 20 ноември, когато бяха засечени шофьори, които пресичат с риск за живота си жп прелеза край село Труд при спуснати бариери, светлинна и звукова сигнализация.

Шофьори пресичат с риск за живота си жп прелез край Пловдив при спуснати бариери ВИДЕОНа жп съоръжението край село Труд водачите масово преминават на червена мигаща светлина

 

ОДМВР – Пловдив призовава за стриктно спазване на правилата за пресичане на жп прелез с оглед избягване на инциденти, застрашаващи сигурността на железопътния транспорт и живота на хората!