Ремонтните дейности в Пловдив продължават с пълна сила и дори лошото време не пречи на екипите да работят по план. Повечето обекти имат срок за изпълнение и за по-бързото им приключване често се допускат пропуски, пестят се материали или не се финализират. Дали обаче е допустимо полагането на асфалт по време на дъждовно време. С този въпрос се обърна към TrafficNews.bg наш читател, който ни изпрати видеоматериал със следния коментар:

"Така се работи по обществените поръчки в град Пловдив. Това се случва днес 20.11.2018 г. В кал и дъжд се асфалтира улица "Асен Златаров". Нали е платено с чужди пари /от данъците на народа/, качеството няма кой да го гледа. Оставям гражданите сами да си направят изводите за качеството на ремонтите и управлението на парите им", коментира нашият читател. 

Екипът ни се свърза с администрацията на район "Централен". Кметът Георги Стаменов заяви, че е направил проверка по случая с асфалтирането на въпросната улица. По време на вчерашните ремонтни дейности работните екипи са полагали само основния пласт по улицата и смесите не се влияят от климатичните условия. Когато валежите спрат и този пласт изсъхне, ще бъде положен и последният най-горен пласт асфалт. Но това ще се случи, когато времето се оправи, подчерта Стаменов. И допълни, че фирмата, която работи по улица "Асен Златаров", издава съответната гаранция за извършената дейност.