Установен е физическият убиец на Татяна Стоянова. Началникът на кабинета на кмета на Пазарджик беше разстреляна на 12 януари вечерта пред дома си в областния град. За разплитането на показното убийство е помогнал биологичен материал от извършителя останал на местопрестъплението, съобщи БНТ.

Вчера в отговор на депутатски въпрос вътрешният министър съобщи, че убийството на Стоянова е заради финасови интереси и полицията вече е разкрила няколко души, които са съпричастни към престъплението.

Румяна Бъчварова отказа обаче да съобщи повече подробности. Според източници от разследването покушението срещу Татяна Стоянова е поръчано от бизнесмен, който е платил сериозна комисионна, за да се сдобие с терен в центъра на Пазарджик.

Разследващите установили, че Стоянова е имала ключова роля в уговарянето на комисионната и предаването на парите. Въпреки че е платена сериозната сума, сделката се е провалила, атрактивният имот е купен от друг, а парите от тлъстия подкуп не са върнати. Разследването се води от Софийската градска прокуратура.

Както TrafficNews.bg съобщи, началникът на кабинета на кмета на Пазарджик 34-годишната Татяна Стоянова бе застреляна на 12 януари тази година пред дома си. Дамата е била простреляна в главата пред гаража си в централната част на града с 5 куршума. Убиецът я е причакал, докато тя паркирала автомобила си. Застреляна е с два куршума.  Все още не е ясно кой е извършителят и какви са мотивите му. През деня младата дама била спокойна, празнувала с колеги именния си ден. 

Сделки за 2 милиона лева са стояли зад убийството на Татяна Това съобщиха общински съветници пред TrafficNews.bg дни след покушенето. 

Стоянова е шеф на кабинета от 2007 г. когато Попов спечели първия си мандат. Тя беше координатор и говорител на всички основни звена в администрацията на община Пазарджик. Хора от общината я сочат като "дясната ръка" на градоначалника. Той я наричал "бижуто на админстрацията". Дамата не е семейна, няма деца. Според запознати е имала връзка с архитект от града.

Всички новини около разследването на убийството на Татяна Стоянова - проследете ТУК


ВИДЕО от нощта на убийството - ВИЖТЕ ТУК:


TrafficNews.bg