С пъстра заря и много коледно настроение Пловдив засия в празнични одежди в здрача. По традиция само преди минути кметът Иван Тотев запали величествената елха пред сградата на Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“ № 1. Тя грейна редом с всички лампички част от пищната украса на града под тепетата, който вече е готов за коледни и новогодишни пиршества. 

За първи път коледното дръвче е разположено на специална сцена върху фонтана с пеликаните и е със завидната височина от около 13 метра.

Масивният подиум  ще бъде използван за концертни изяви по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници и със сигурност ще се превърне в любимо място за снимки на пловдивчани и гости на града.

Множество пловдивчани се събраха тази вечер, за да видят мига на "запалване" на елхата в центъра. Те се насладиха на три прекрасни изпълнения на децата от хор „Детска китка“ при Общински детски комплекс – Пловдив.

Благодарение на медените гласове на талантливите девойки прозвучаха „Рождество“ по музика на Андрей Дреников и текст на Димитър Спасов, песента „Тиха нощ, свята нощ“ по музика Франц Грубер и обичаната от малки и големи „Jingle Bells“.

Фолклорен ансамбъл „Дилянка“ пък създаде танцово настроение. След „Джиновски камерен танц“ и „Коледно веселие“, всички бяха поканени да се включат в общото хоро.