Читателка на TrafficNews.bg ни изпрати видео материал на нарушение, извършено около 13:00 часа в петък на кръстовището на бул. "6 септември" до Четвъртък пазара. На снимките ясно се вижда как водачът прави обратен завой, при положение че 50 метра по-надолу (на кръстовището между булевардите "Руски" и "6 септември") подобна маневра може да се извърши по много по-безопасен за другите участници в движението начин.

На всичкото отгоре, докато човекът зад волана на джипа изчаква движещите се насреща коли, той буквално блокира автомобилите зад себе си, които търпеливо го изчакват да... си изнаглее. Освен това "в тази си част булевардът е по-тесен и за направата на обратен завой е необходимо водачът да даде назад, което възпрепятства вече пресичащите пешеходци", пише нашата читателка.

Според нея подобен тип прояви не са единични, а по-скоро редовно случващи се на това място. При предходни нейни сигнализации от КАТ й било казано, че без полицай да е констатирал нарушението, не могат да се вземат мерки, твърди пловдивчанката. Именно поради тази причина тя сигнализира нас, надявайки се, че подобен тип прояви, чрез които се създава предпоставка за ПТП, ще бъдат предотвратени.

Ние ще добавим, че точно това място на бул. "Шести септември" се превърна в знаково за забранения обратен завой. Нееднократно сме писали за нарушители, които си спестяват някой и друг метър, за да направят заветния обратен завой. Но какво от това?