Над 700 състезатели участват в международен турнир по Таекуон-До ITF Bulgaria Open 2018 , който се провежда в Пловдив през уикенда. Спортната зала на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" е домакин на надпреварата, като в турнира се включиха таекуондисти от Румъния, Гърция, Молдова, Естония, Чехия, Сърбия, Словения, Македония, Хърватия, Австрия, Уелс, Англия и Украйна.

 Българското участие е от близо 300 спортисти от 21 национални клуба. Състезателите са разделени по възрастови групи в двата пола от юноши и девойки до мъже и жени , като представянето им  е в дисциплините - спаринг и форма.

"Денонощно работим през последните дни около организацията, защото цялото ръководство преди седмица се върнахме от Северна Корея където бяхме на Световен конгрес на Таекуон-До ITF. Разбира се , че имахме доста хора ангажирани по време на нашето отсъствие по настаняването и цялостната програма на Европейския клубен турнир в Пловдив. Относно българското участие вярвам, че всеки един състезател ще даде максимума от себе си , за да сложи медал на гърдите. От същия турнир през миналата година спечелихме 97 отличия, сега се надявам да влезем в трицифрено число", сподели президентът на БФТаекуон-До ITF Марио Богданов.