"Прекратил съм отпуската на началника на Трето РПУ Никола Симов и съм назначил дисциплинарна проверка. Ако се установи, че има фрапиращи пропуски в работата със задържани лица, ще бъда безкомпромисен към цялото ръководство на районното управление", заяви преди минути на извънреден брифинг директорът на Областната дирекция на МВР - Пловдив ст. комисар Атанас Илков по повод фрапиращото бягство на арестант от въпросното районно.  

Той е категоричен, че за да се стигне до подобно грубо нарушение, със сигурност има допуснати нарушения. 

26-годишният арестант Петър Петров е бил арестуван вчера, при масирана акция срещу наркоразпространението. В него са открити малки количества наркотици. Петров е криминално проявен, но не е осъждан. Роден е в Монтана, но живее в Пловдив. 

"Петров е бил арестуван за разпространение на наркотици. Не можем да кажем, че е опасен за обществото. Мобилизирани са всички налични сили в неговото издирване", заяви Илков. На този етап Петров не е открит. 

Задържаният е избягал днес около 9.30 часа от Трето районно. По време на разпит казал на полицаите, че стомахът го боли и спешно трябва да посети тоалетната. Избягал е през отворен прозорец. 

Бягството е станало в отсъствието на началника на Трето районно, който е в платен годишен отпуск. Той прекарва ваканцията си със семейството си в морски курорт, но със заповед на директора отпуската му е била прекратена. 

Какво каза на извънредния брифинг директорът на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Главният секретар на МВР пред TrafficNews: Започва дисциплинарна проверка в Трето районно Петров излъгал полицаите, че има разстройство и избягал през прозореца на тоалетната