„Начинът на работа на летище Пловдив не е най-добрият и когато имаме аварийна ситуация и се случва нещо такова, това хвърля петно на региона”, заяви кметът Иван Тотев по повод ситуацията от събота.

Припомняме, че заради ураганния вятър, който духа в София, машините на Wiz air са били принудени да кацнат на нашето летище. Там обаче ги очаквала неприятна изненада - няма кой да обслужи пътниците,  които и до този момент стоят, затворени в самолетите.

Заради  съкращенията, предприети от ръководството на аерогарата, няма достатъчно персонал, който да покрива нощната смяна.. Летището не разполага с персонал, който да прикачи стълбите към самолетите , по които да слязат хората. Два часа е нямало кой да отвори самолета на 300 пътници.

Кметът е категоричен, че по най-бързия начин трябва да се търси сериозен концесионер на аеропорта, като всички трябва да положат усилия в тази посока.

„Летище Пловдив ще съществува, но трябва да се намери най-правилната за това”, каза Тотев.

До няколко дни кметът ще се срещне с директора на летището Владимир Щърбанов, за да получи повече информация за настоящата ситуация.

ВСИЧКО ЗА АВАРИЙНАТА СИТУАЦИЯ НА ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВ ТУК

TrafficNews.bg