Стотици хора решиха да празнуват Цветница в Бачково и да се помолят пред чудотворната икона на Света Богородица. Отиването им до Бачковската света обител се оказа доста трудно, заради свлачището, което блокира през седмицата пътя Асеновград-Смолян. Въпреки празника, разчистването на земната маса продължи и днес.

 Движението по пътя за Бачково се извършва само в едната лента, а пропускането на автомобилите става с помощта на регулировчик, тъй като разчистването на свлачището продължава. Това затрудни хората, които днес искаха да празнуват Цветница в Бачковския манастир. Заради ограниченията, пътят до манастира се удължава от 30 минути до 1 час, в зависимост от интензитета на трафика и дейностите по разчистването на свлачището.

По време на службата в Бачковския манастир, игуменът архимандрит Симон се помоли в България бедствията да спрат.

В Бачковския манастир стотици миряни успяха да си вземат върба за здраве и да се помолят пред Чудотворната икона на Света Богородица.

Следващата голяма вълна от посетители Бачковският манастир очаква на втория ден от Великден, когато чудотворната икона ще бъде изнесена с литийно шествие. 

TrafficNews.bg