Началникът на Районното управление в Първомай Васил Налбантов е задържан едновременно с колегата си от районното управление в Асеновград Димчо Темелков.

Двамата са били наблюдавани дълго време от дирекция „Вътрешна сигурност” към МВР. Темелков, който е награждаван за заслуги от вътрешния министър, беше отведен под конвой от районното управление, което управляваше до днес. Той беше качен в кола на Бърза помощ, защото се почувствал зле. Ето и ексклузивно видео от момента на ареста: 

Прикриване на контрабандни канали за цигари и прикриване на нарушения на представители на местната власт. Това са основните версии, които се коментират за арестите на двамата полицейски началници на районните управления в Асеновград и Първомай Димчо Темелков и Васил Налбантов, научи TrafficNews.bg

Днес сутринта  двамата са били арестувани при две паралелно проведени спец операции в Първомай и Асеновград.

Петима следователи и прокурорът Христо Анчев са присъствали на ареста на Налбантов в Първомай,  зам. Окръжният прокурор Галин Гаврилов е ръководел акцията в Асеновград. Иззети са множество документи.

Акцията е проведена в пълна секретност, въпреки че началниците са били под наблюдение от доста време.

През двата района минават основните товари с контрабандни цигари, които влизат през Свиленградската митница . Камионите минават през Първомай , избягвайки натоварените главни пътища.  Основната част от товарите с цигари без бандерол се разтоварват в Асеновград.  Количествата са сериозни , а каналът действа от години. Това обаче няма как да се случи без протекция от висши полицейски служители.

Още за арестите - ЧЕТЕТЕ ТУК

TrafficNews.bg