Мантинели и предпазни пана ще бъдат сложени на пътя за Асеновата крепост, от който падна 12-годишно момиче. Малката Анита бе в кома след инцидента, станал по време на ученическа екскурзия. Момиченцето вече е по-добре, но пътят все още не е обезопасен.

„Комисия направи оглед на пътя. Коментирани са кои са критичните участъци. Те са около 560 метра и се предвижда на тези критични места да бъдат поставени единична или двойна мантинела или преградни пана.”, обясни пред TrafficNews.bg зам.-кметът на Асеновград Мария Вълканова.
Участъкът от изхода на Асеновград до Асеновата крепост е най-рисков и там от местната община предвиждат мерки за обезопасяване. Това е участъкът, по който се движат най-много пешеходци. Тук стана и инцидентът с 12-годишната Анита.

Очаква се обезопасяването да струва между 50 и 60 хиляди лева – пари, които общината няма откъде да вземе сега. Предвижда се те да бъдат заложени в инвестиционната програма за 2017 година. Повечето хора в града обаче смятат, че пътят и сега не е опасен и случаят с Анита е изолиран инцидент.
Какво каза още от общината и мнението на хората – вижте във видеото на TrafficNews.bg

TrafficNews.bg