Голям протест срещу цените на винетките в цялата страна. Най-масово недоволството си шофьорите изразиха в Пазарджик, където се стигна до шествия и блокада на основни пътни артерии. Хората протестират срещу поскъпването на винетните стикери от 67 на 97 лева, предаде репортер на TrafficNewS.bg

Между 15 и 17 часа улиците на Пазарджик бяха блокирани от протестно шествие, след като над 200 автомобила направиха 5 обиколки на града. На предните си обзорни стъкла шофьорите бяха залепили листове с надпис "порше", в знак на протест срещу изказването на премиера Бойко Борисов, който обяви, че водачите протестират срещу новите цени с поршета. 

Вълната от възмущение беше породена и от лошото състояние на пътищата в страната, които не отговарят на високите цени, които ще плащаме за винетки.

По-късно протестиращите блокираха пътните артерии за съседните градове и изходите на Пазарджик за магистрала Тракия. Те призоваха управляващите да се съобразят с тяхното недоволство.

Протест срещу вдигането на цената на винетките имаше в още няколко български града. В Пловдив протестът бе най-малоброен, а полицията не позволи на водачите да направят шествие. 

TrafficNewS.bg