Как да се откажеш от парното в Пловдив? Отговор на този въпрос се опитват да намерят жители на вход в блок в Тракия от няколко месеца. Хората се опитват да преборят бюрокрацията, като дори за малко са си помислили, че са успели, но в крайна сметка се оказало, че все още имат парно, а докога ще е така – не знаят.

През  септември жителите на блок 150, вход „А” в Тракия решили да спрат парното си. Причината е, че само пет апартамента се отоплявали с него, а всички останали плащали единствено за тръбите, които се намират в апартаментите им.  Домоуправителят събрал необходимите 25 подписа на жители, с които заявили, че не искат парно. Хората набавили и всички останали документи, които им поискали от EVN и на 30 октомври подали всичко необходимо. Служител на дружеството им казал, че всички документи са налични, но при някакъв пропуск ще позвъни до 2 работни дни. Такова обаждане не последвало и хората се успокоили, че парното ще им бъде спряно.

В дните около 20 ноември било пуснато парното на целия квартал, а тяхното - не. Това отново им показало, че повече няма да плащат за услугата. Близо 10 дни по-късно обаче останали изненадани.

„В събота на 1 декември около 19 часа вечерта, чухме някакъв шум от мазето. Проверихме и се оказа, че техници пускат парното във входа ни. Вечерта, в почивен ден и то без каквото и да е било предупреждение“, разказва домоуправителят на входа, който останал напълно стъписан от ненадейната промяна.

Хората се опитали да разберат какво се случва, но така и не получили конкретен отговор.

Oт TrafficNews.bg се свързахме за коментар и с EVN, като от там заявиха, че има липса на документация, като е изпратено писмо до домоуправителя на входа на 14 ноември, като в него е посочено какво още трябва да се набави, за да бъде спряно парното. От там ни увериха, че в момента, в който всички условия бъдат спазени услугата ще бъде прекъсната.

„Това писмо е препоръчано с куриер, а аз такова към днешна дата не съм получавал. Бил съм си вкъщи през цялото време, но писмо нямам. Проверих отново в електронния сайт на EVN какви са условията за прекъсване и ние сме ги изпълнили напълно. Хората са притеснени кой ще плаща парното през този месец. Аз също имам две малки деца и не искам да продължавам да плащам по 40 лева на месец само защото имам тръби в дома си“, заяви домоуправителят.

И така към днешна дата във входа все още има парно. Докога не е ясно…