Преди минути кметът Иван Тотев направи първата копка на емблематичната улица „Отец Паисий”. Предвижда се ремонтът да продължи три месеца, като ликът на трасето ще бъде променен изцяло. Улицата ще бъде разширена, а прилежащите пешеходни пространства ще бъдат реконструирани. Целта на Общината е тя да стане примамлива за гражданите и туристите на Пловдив. Под улицата ще бъде изградена и първата система за подземно сметосъбиране, което ще бъде експериментално за Пловдив. Проблемът е, че в момента контейнерите са препълнени, което създавало впечатлението, че там е „боклуджийската” улица.

Кметът препоръча в рамките за трите месеца, за които се надява да приключат с ремонта, шофьорите да избягват трасето, Въведена е и нова организация на движението, като е поставен светофар от към улица „Криволак”. Под улицата има много скални образувания, затова ще се работи с експерти, за да може да бъдат опазени евентуалните находки.

Градоначалникът обяви, че правоъгълните павета, които в момента се простират на част от улица „Отец Паисий” ще бъдат преместени в Тютюневия град, тъй като повече ще отговарят стила на ареала около улица „Иван Вазов”.  

Идната седмица се очаква улица  „Васил Априлов”  да бъде пусната за движение. Предвижда се постепенно започване на работа и на улица „Иван Вазов”, като междувременно улица „Авксентий Велишки” ще бъде приведена в състояние, което да обхваща трафика.