Пловдивчанин реши да проверки защо има зверски тапи по булевард „6 септември”, който бе пуснат за движение от Моста на Адата до Цариградско шосе. От няколко седмици и двете платна на „6 септември” са пуснати за движение, но след ремонта булевардът е още по-задръстен.

Налагало се е водачите да чакат по 15 минути, за да изминат разстоянието от 500 метра. Такава е ситуацията почти цял ден.

Естествено, и в двете посоки, реално се използва само едното платно, заради оставащите ремонтни дейности. Проблемът обаче е пресичането от Моста на Адата към Цариградско шосе.  

Пловдивчанин си направи труда да намери къде е проблемът с тапата и май го намери… Той е отишъл на кръстовището с Цариградско шосе, за да види как минават колите през него. Оказа се, че  зеленият светофар за колите, които идват от „6 септември”е едва 23 секунди. За сметка на това другите два светофара са по 1 минута и 14 секунди.

По думите на мъжа това е режимът, който бе оставен на светофарите, докато още пътят бе затворен за ремонт.  Според него на последните 15-20 секунди от зеления цвят и от двете страни на Цариградско шосе не минават автомобили.

Въпросът е защо  светофарът не е съобразен с новото движение на кръстовището – грешка или недомислие? При всички положения оправданието „пътят още е в ремонт” не звучи правдоподобно, като се има предвид ,че движението е пуснато.