Съпричастни ли са пловдивчани към другите шофьори? Или пък като се качат зад волана, се превръщат в егоистични същества и ги интересува само как да стигнат до крайната си точка?

Тези въпроси повдигна пост на потребител в една от групите в социалните мрежи, в която по принцип се обменя информация за полицейски патрули, а понякога се стига и до размисли и страсти на тема "Кой какъв шофьор е?".

Мъжът закъсал на пътя в Пловдив. В следващите минути другите водачи го "дарили" с вой на клаксони, псувни, подигравки и др. Ето и разказа на потърпевшия без редакторска намеса:

"Hi, 99% от пловдивчани са селяндури прости незаслужаващи кислород. Ето защо: случи ми се колата да прегрее и внезапно да изключи. Пускам си аварийни, слагам триъгълник сигнален и се чудя дали да бутам в страни или дали ще запали пак. В този момент осъзнах че сме за разстрел всички като нация. То не беше бипкане, пцоване, спиране зад и до мен, подигравки, нарочно минаваха страшно близо до мен все едно искат да ме остържат и смачкат. Повечето виждаха сигналния триъгълник когато вече бяха пред него... просто гледката беше уникална. След като сам бутах колата от средна в дясна лента се шмугнаха 20 коли от дясно преди да затворя лентата. Лош генетичен материал и чалга селска нация сме тфа е.
P.s. Имах и сигнална жилетка."

Едни се присъединяват към мнението на потърпевшия и обясняват, че са попадали в подобни ситуации в Пловдив, при които повечето шофьори не помагат, а вместо това заливат закъсалия с шум от клаксони, псувни и обиди. Други обаче са на мнение, че и шофьорът има вина за това, че не е закарал колата си на сервиз навреме и така рискувал да затрудни движението. Според тях това поведение на пътя било нормално явление в цялата страна, а не само под тепетата.

Какво смятате вие - само в Пловдив ли се държим лошо един с друг на пътя, или липсата на разбиране я има в цялата страната?