Вътрешноградска магистрала до АМ „Тракия” е един от най-мащабните проекти, заложени в програмата на Община Пловдив за следващите години.  Това е реконструкцията на „Голямоконарско шосе”, което е естествено продължение на бул. „Васил Априлов”, който след ремонта и реализираното на пробива под Централна гара, ще се превърне във вътрешноградска магистрала. Проектът за „Голямоконарско шосе” е на стойност около 55 милиона лева, което е абсолютен рекорд за проект от такъв тип в региона.

Той ще започва с 6 ленти,  а след това те ще станат 4 като директно ще води до „АМ Тракия”, но ще обслужва и близките предприятия. Проектът е изключително важен за предприятията в региона, тъй като освен път, той ще реши и всички логистични потребности на фирмите и района.

Община Пловдив вече започна процедури по отчуждаване на недвижими имоти по трасето. Изготвени са обявления за първите шест от общо над 50 имота  в обхвата на Община Пловдив от бул. „Дунав“ до землищната граница с Община Марица, в които е определена площта, подлежаща на отчуждаване, както и равностойното парично обезщетение.

 „Това е проект, насочен към икономическото развитие на региона, чиято реализация е от голямо значение. Именно тук са съсредоточени много индустриални предприятия, в които работят хиляди граждани. Пътят е и входна артерия към Пловдив от магистрала „Тракия“, подчерта кметът Иван Тотев.