"Момичето, което се вози безплатно на таксита..." Така пловдивски таксиджия, читател на TrafficNews.bg, нарече пловдивчанката от снимката. Според нашия читател тя "има навика" да не си плаща сметката.

"Това не е ли кражба на моя труд? 10 лева изгорях, покажете я - да не изгорят и други колеги", разказа таксиметровият шофьор.

Вчера вечерта пловдивчанката се качила от Кючука и казала на таксиджията да кара до Гранда, където щяла да си плати резервация, след което да продължат. Стигнали до Гранда, момичето слязло от таксито, влязло в търговския комплекс и... не излязло.

"Чакай, чакай - половин час като глупак си изгубих. Това е кражба! Аз се трудя цял ден, а такива като тази...", гневи се нашият читател.

След като шофьорът на жълтата кола в крайна сметка разбрал, че е измамен, той се свързал с диспечера на таксиметровата фирма и по номера на телефона, от който се е обадило момичето, успял да установи кое е то. Впоследствие се оказало, че и други негови колеги са пострадали от същата млада пловдивчанка.

Шокиращото в случая е това, че сметката от Кючука до Гранда е малко над 3 лева. По-късно, след половичасовия престой тя набъбва до почти 10 лева. Очевидно не става дума за висока сметка, която момичето не е имало как да плати. Става дума за друго, което обикновено наричат с обикновени думи - "кражба" или "измама".