Депутатът Георги Търновалийски отрече твърденията на ММА борец Сюрен Борисов и адвокатите му.

"В съдебна зала те заявиха, че синът ми Жулиен и двамата му приятели са отправяли сексуални намеци и са имали вулгарно държание към приятелката на Сюрен - Пепи Мошукова, в заведението "Галакси" в Пловдив. После навън момчетата първи били нападнали двойката. Няма нищто вярно в това", заяви той пред Блиц. "Първо, възпитанието на сина ми и другите двама негови приятели никога не би позволило те да употребяват каквито и да е нецензурни думи, второ тримата са били с гаджетата си, трето видеозаписите от заведението показват как колата с двамата агресори тръгва, подминава момчетата, после се връща, жената слиза, удря шамар на Жулиен, в побоя се включва и Борисов.

Държавата вече образува дело срещу нападателите. Обмисляме и ние да се включим като частни ищци. Това, което ще искаме като обезщетение, ще до дарим на бедни деца. Разбирате ли, страшно е като си помисля какво е можело да се случи. И не защото тук жертва е синът ми. Постоянно стават такива инциденти, които завършват понякога с фатален край за съжаление", коментира народният представител.

Двама от младежите са пострадали сериозно. Жулиен е в болница с проблеми в окото, имаше опасност от усложнение. Днес лекарите са казали, че към момента нещата вървят към подобрение, вероятно няма да се налага интервенция. Момчето обаче остава в болница под постоянно наблюдение. Другият набит - Мариян, е с разкъсана буза и няколко шева по нея и с пукнат от ритниците глезен. Третото момче - Марин, е само с драскотини.

Както TrafficNewS.bg съобщи първи борецът Сюрен Борисов е арестуван след сбиване пред клуб „Галакси“. В мелето, което е станало в понеделник около 6 часа сутринта, са пострадали трима млади пловдивчани, един от които е синът на депутата от БСП Георги Търновалийски – 19-годишният Жулиен. Другите две момчета са Мариян Николов /20г./ и Марин Топалов /20/. Заедно със Сюрен е задържана и 26-годишната Пепи Мошукова.
Сблъсъкът е станал вчера призори, на излизане от клуба. Тримата са били в „Галакси“ и на тръгване се засекли със Сюрен, който излизал с момиче от заведението. След няколко разменени реплики се стигнало до физически сблъсък.

Иззети са записите от охранителните камери на фасадата на клуба. Според запознати камерите са записали целия бой. Агресия е била проявена и от двете страни.

По случая е образувано досъдебно производство, което ще изясни вината на всички участници в побоя. Ако срещу Сюрен Борисов бъде повдигнато обвинение и той бъде осъден, ще трябва да излежи и условната си присъда. Той получи една година условно по делото, в което той и Явор Геров – Канибала бяха обвинени за грабеж на мобилен телефон. В последствие Канибала беше оправдан, а Сюрен се размина с условно.

Арестуваната Пепи Мошукова, която по-късно беше освободена, живее и работи в Перущица, където има фризьорски салон. Преди време тя живеела с родителите си в Холандия, в България била отскоро. Със Сюрен се запознала преди месец. На този етап няма информация дали двамата са били заедно в клуба или случайно са се засекли на излизане. Не е ясно и каква е ролята на атрактивната брюнетка в сблъсъка.

Жулиен Търновалийски е втори курс в Нов български университет. 19-годишният младеж е завършил Търговската гимназия. Приятелите му го описват като изключително скромен , рядко влизал в конфликти. Мариян Николов е негов състудент от университета. Топалов също е студент и е от компанията на младежите.

Какви са травмите при пострадалите - ВИЖТЕ ТУК

В последния работен ден на миналата година Районният съд в Пловдив задържа в ареста Сюрен Борисов, който бе арестуван в понеделник заради побой, нанесен над депутатския син Жулиен Търновалийски и още двама младежи. Срещу него има повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда по хулигански причини. 

Според съдията по делото – председателя на Районния съд Иван Калибацев, ММА боецът действително е извършил това, в което е обвинен – нападнал е трите момчета. Той опроверга тезата на защитата, че две от момчетата са препречили колата, а третият е влязъл вътре в купето до кръста и започнал да обижда шофьорката Пепи Мошукова.

Сюрен Борисов заяви пред съда:

"Аз съм потърпевш, бях нападнат, обиждан и удрян, ръката ми е разрязана, десет пъти казах на момчетата, че не искам да влизам в конфликт. За цяла вечер бях пил само 3-4 бири, бях напълно адекватен, затова направих всичко възможно да избегна проблемите, но тези момчета бяха много агресивни и обиждаха момичето."

Съдия Калибацев обаче твърди, че от записа, предоставен на съда, се вижда, че не имало никакъв човек, влязъл до кръста в купето на колата, че Сюрен е излязъл от колата и за кратко време поваля всичките на земята

Адвокат Елдъров каза, че всъщност, тъй като се касае за леки телесни повреди, в подобни дела обикновено потърпевшите си търсят правата по частен път, но в случая акцентът е изместен по причини, които са извън правораздаването. Вероятно защитата визираше факта, че бащата на Жулиен е депутатът Георги Търновалийски. Адвокатът посочи също, че по този случай е бил мобилизиран огромен полицейски ресурс.