Второкурсник от Пловдив се оказа в ареста, след като реши да се зъби на полицаи, опитващи се да си свършат работата. Студентът ще трябва да плаща глоба не само за това, че е нарушил обществения ред, но и че е обидил униформените и се е съпротивлявал при арест.

Всичко станало през нощта на 14 септември. Около 2 ч. полицаи от Четвърто Районно реагирали на сигнал за нарушаване на нощната тишина в Пловдив. Когато пристигнали на място, открили там шумна компания от около 10-15 души. Сред тях се откроявал мъж, който крещял силно.

На отправената покана от страна на полицейските служители да спре да крещи, той им отвърнал с думите “Тъпи ченгета, хайде арестувайте ме, не ми пука“ и пр. Полицаите това и направили – арестували го, като той оказал яростна съпротива. Крещял и замахвал към служителите на реда, но в крайна сметка бил задържан и отведен в полицейското управление. Там му бил съставен Акт за констатиране на проява на дребно хулиганство.

Нарушителят се явил лично на съдебното заседание. Не оспорил фактите, посочени в акта, и изразил съжаление за стореното, както и готовност да понесе наказанието си. Второкурсникът никога преди не е бил санкциониран за подобни прояви.

С оглед на тези и други обстоятелства, Районният съд в Пловдив му наложил глобата от 200 лева за стореното.