Сняг радва любителите на зимни спортове в Смолянско към този час. Добри са условията за зимни спортове в Пампорово, съобщиха от Планинската спасителна служба към БЧК в курорта, предаде Фокус. 

Времето е облачно, вали сняг, а температа на въздуха е минус 4 градуса. Заради снеговалежа днес спасителните препоръчват на туристите да избягват преходите в планината. Отворени за зимни спортове са пистите "Снежанка 1", "Снежанка 2", "Снежанка 4А",  "Снежанка 5А“, ЮСнежанка 5“, "Снежанка 6“, "Снежанка 11" и "Стойките 1".

Работят всички лифтове в курорта. През вчерашния ден е имало пет инцидента - предимно скиорски травми и фрактури на крайници.

Днес времето в страната ще бъде облачно. На места ще има слаби превалявания от дъжд, а по високите места от сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса. Привечер облачността от запад ще се разкъсва и намалява. 

За съжаление вероято снегът няма да стигне до Пловдив, но в града под тепетата се очакват леки превалявания. Градусите в утринта са около 0, но синоптиците предвиждат около обяд те са нараснат до максималните 9 градуса.