Циклон връхлита над България и носи със себе си дъжд, минусови температури и... от средата на другата седмица - сняг. Очаква се снежинки да прехвърчат в почти цялата страна, но по-сериозна покривка може да се образува само по високите била и планините. 

Днес до обяд облачността над по-голямата част от страната ще е значителна, но ще е без валежи. Ще е почти тихо, в низините и котловините - мъгливо. Около и след обяд ще се появи слаб вятър юг-югозапад и с него ще настъпи по-съществено намаление на облачността и подобрение на видимостта. Максималните температури ще са от 2-3° в Северозападна България, където ще има трайни мъгли, до 12-13° в крайните югозападни райони, за София – около 8°.

Над планините, в ниските части, преди обяд ще е предимно облачно и мъгливо, но около и след обяд облачността и там ще се разкъса и намалее. Предимно слънчево ще остане през целия ден по високите планински части. Ще духа слаб западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна преди обяд. Ще духа предимно слаб северен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са 7-9°. Температурата на морската вода е около 12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.