"Алтернативният" рокерски събор се случи. Изгонените преди време членове на мото клуб Вагабондс организираха собствено шествие, с което да открият мото сезона, предаде репортер на TNS.bg

5 патрулни коли и бусове, над 20 униформени и близо 80 мотора се събраха на ул. "Данаил Николаев" в Пловдив. Тържествен водосвет и молебен отсужи отец Станчо, който пожела "лек път на всички рокери, здраве и винаги да пристигат там, за където са тръгнали".

Повечето присъстващи бяха без отличителни знаци на якетата, имаше и такива с клуб Вагабондс и Хуни. Те потеглиха за Бачково точно в 12,30 часа и бяха водени с оранжевата триколка, в която седна отчето, а за нея бе закачен детски ретро автомобил.

СНИМКИ от днес - в галерията по-долу. 

До "алтернативния" рокерски събор се стигна, след като нападнатият в Стара Загора- Марин заедно със свои поддръжници, се опълчиха на останалите членове на мото клуб Вагабондс.

От мото клуба обаче обявиха, че шествието ще се проведе, както досега на 22 март.

„От 20 години и повече е традиция на Вагабонтс да откриваме мото сезона на тази дата. Събитието се провежда винаги на една и съща дата, на едно и също място, а шествието е винаги по един и същи маршрут. И тази година традицията ще бъде спазена”, коментира президентът на Вагабонтс Иван Капитана пред репортер на TNS.bg

Единствената причина, поради която може да се отложи или измести е силен валеж на сняг и натрупване на снежна покривка.

„Всички клубове от цяла България са поканени. Потвърждение имаме от голяма част от клубовете в района и от София, че ще присъстват в следващия вторник”, добави Капитана.

От клуба имат благословията и на общината. Те вече са се сдобили с разрешение за провеждане на шествието. Официално то ще тръгне в 12 и 30 часа на 22 март, като преди това мотористите ще бъдат миросани от поп Данчо. Сборният пункт ще е отново заведението в началото на улица „Данаил Николаев”. 

Още новини ТУК

TNS.bg