Общински служители влизат принудително в дома на пенсионерката, държала цял блок без парно. Както TrafficNews.bg съобщи, повече от месец 160 обитатели на 14-етажния блок на улица „Брезовска“ стоят на студено. Причината е, че съседката им - Радка Господинова, не допуска екипите на Топлофикация да ремонтират спукана тръба.

Заради аварията долният апартамент е наводнен, а парното е спряно в цялата сграда. Първият сигнал за проблема е подаден на 14 февруари. Направени са два огледа, като при втория е констатирана повредата. Тя е между два етажа – този на Господинова и горния. Наложило се е къртене, но поради несъгласието на Радка, топлоподаването е спряно, а водата продължава да тече.  

След първия отказ на жената да допусне служителите на Топлофикация съседите сезирали районното кметство. От там издали разпореждане за достъп до апартамент, но и след изтичането на крайния срок не бил постигнат резултат. По тази причина кметството сезира Административния съд под тепетата, които днес се произнесоха по казуса.

Магистратите дадоха зелена светлина на районната администрация да влезе в апартамента и да бъде извършен ремонтът на тръбите, които са точно между нейния, 4-ти етаж, и горния.

Пенсионерка държи цял блок без парно в Пловдив! Не пуска вкъщиКомшиите са нокти, а кметството сезира Районния съд