Агресивната реклама на хазартни игри по пловдивските спирки беше премахната. За проблема разказа TrafficNews.bg, след като получихме сигнали на читатели и след като в социалните мрежи се разпространи позицията на група пловдивчани, които протестират срещу масовото брандиране на автобусните спирки с реклами на хазарт, алкохол и цигари. Те зададоха няколко въпроса към хората, които управляват града. Отговори не получиха, но явно въпросите са били право в целта, след като агресивната хазартна реклама беше свалена. Ето какво пишат те сега:

"Благодарение на всички вас, които споделихте с нас мнението, че спирките в Пловдив се превърнаха изведнъж в грозна територия на хазарт, със своите реклами разлепени на всякъде, много бързо, за около седмица, всички отново добиха нормален вид. Сигналът беше разпространен в медиите, даде се гласност и сякаш имаше резултат. Не е ясно кой разпорежда разпространяването на този вид реклама, кой разрешаваа подобно нещо и кой е отговорен, но съдейки по бързата реакция, с която всички спирки се почистиха, явно не всички „букви от правилата”, както писахме, са били спазени.

Важното е, че сега Пловдив се приближи една стъпка по-близо до културния и исторически облик, който заслужава! А ние, гражданите на града, ще държим това да не се променя.


TrafficNews.bg