Проектът за нова  пътна връзка между район „Южен” и „Тракия” бе приет от Експертен съвет по устройство на територията, научи TrafficNews.bg.  По време на заседанието са били разгледани няколко варианта, като градските власти са се спрели върху този, който включва изграждането на детелина над жп линиите с развръзки към близките основни пътни артерии.

Основната задача на проекта е директното свързване на улица „Цар Симеон” с Кукленско шосе и бул. „Александър Стамболийски”. Той включа надземно преминаване на автомобили чрез надлез , който ще минава над жп линиите.

По този начин ще се осигури директна връзка между двете индустриални зони в „Тракия” и „Южен”, а  и ще се използва за обход между два от най-големите квартали на града. На практика с моста ще се облекчи значително движението в това направление и по надлез „Родопи”, който ще поеме трафика след премахването на Бетонния мост.

Освен проектът за връзката, от администрацията имат и задание за разширяването  на улица „Цар Симеон” в участъка от ул.”Княз Борис І” до ул.”Ягодовско шосе”.

Всичко за връзките между „Южен” и останалите райони на града, както и бъдещите инфраструктурни проекти, вижте в линковете и видеото:

Как ще изглежда пробивът под гарата и съдбата на Бетонния мост – митове и истини ВИДЕОПодземното съоръжение ще струва 45 млн. лева, стартът на дейностите през 2019-а

Облекчение за пловдивчани: до края на годината приключват основните ремонти в града СНИМКИ+ВИДЕОДо 2022 година Пловдив ще бъде преобразен с нови транспортни съоръжения