Пловдивски бизнесмен е задържан в ареста на Първо районно, след като е напръскал със сълзотворен газ служител на Криминална полиция след скандал на пътя. Инцидентът е станал на кръстовището на улиците "Димитър Талев" и "Георги Кондолов" в Кючук Париж, в четвъртък около 17. 30 часа, научи TrafficNews.bg. 

Полицаят  Стоян З. се прибирал след работа с личния си автомобил и бил в колона от автомобили. Зад него се движел пикап, който непрекъснато присвятквал къси и дълги светлини и давал сигнал с клаксона. Карал наблизко разстояние.  Това продължило от Бетонния мост до ул. "Димитър Талев". Движението било много натоварено и пикапът не успял да изпревари колата на полицая . На кръстовището колоната спряла и той слязъл, за да види какво иска шофьорът на следващата кола. Попитал го защо кара по този начин, а той се обърнал към него с думите "Абе, тъпанар, да не мислиш , че си сам на пътя. Служителят си извадил  картата, казал му че е полицай и го предупредил да си мери думите. След това се обърнал, за да се върна към колата си. Усетил , че нещо мокро го залива по гърба, а когато се обърнал шофьорът на пикапа го напръскал по лицето с лютива течност. След това го заобиколил и изчезнал. 

Полицаят измил очите си с вода от бутилката, която имал в автомобила и успял да стигне с колата до Първо районно. Там подал сигнал за инцидента. Пикапът бил обявен за издирване, а час по-късно водачът му бил задържан. Зад волана на пикапа бил предприемачът Петко Недев. 

Междувременно  Стоян З. отишъл с такси до Спешно на УМБАЛ "Свети Георги", където му направили преглед и промивка на очите. Репортер на TrafficNews.bg се свърза с криминалиста, който потвърди информацията и заяви, че според медицинския документ има I степен химическо изгаряне на ретината, изгаряне на мигли и клепачи, а също така и по кожата на лицето и врата. Освен удостоверение от Спешния кабинет, той е бил на преглед и в Съдебна медицина. 

По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство. Ако прокуратурата не постанови удължаване на ареста, предприемачът трябва да бъде освободен тази вечер. 

TrafficNews.bg ще представи и неговата гледна точка за ситуацията, ако той желае да я изложи.