Зимното дежурство на снегопочистващите екипи в Пловдив започва от утре заради обявения жълт код за обилен снеговалеж. 55 снегорина, 26 разпръсквача на сол и 8 челни товарача ще се борят със снега под тепетата. Плануваше се зимното дежурство да започне от 1 декември, но заради прогнозата то е изместено за по-рано. 

„Цялата техника е налична, предупредени са и колегите от КМД, имаме и достатъчно количество сол и чакаме снега“, заяви директора на „Чистота“ Иван Стоянов.

Припомняме, че жълт код за обилен снеговалеж е обявен утре по-голямата част от страната, като в останалите шест области има в сила оранжев код. В Пловдив валежите ще продължат и в четвъртък, а градусите ще паднат под нулата.

Обявиха жълт код за обилен снеговалеж утре в Пловдив СНИМКАВалежите ще продължат и в четвъртък

Тази година ще се използва нова технология за осоляване на пътищата. Освен солта ще се пръска и с течен калциев дихлорид. По този начин солта ще бъде влажна и няма да се чака ледът да се разтопи, това ще предотвратява заледяване на пътя и работи при минус 20 градуса.

На базата на общинското предприятие са складирани 4700 тона сол и 68 тона калциев дихлорид.

Пловдив се готви за снега - 89 машини и 68 тона калциев дихлорид влизат в употреба СНИМКИНов метод за обработване на пътищата ще предотвратява заледяването им

След прогнозата за сняг в Пловдив: ето какво трябва да правимОт „Пожарна безопасност и защита на населението“ със съвети към пловдивчани