Инцидент като по филмите стана на едно от пловдивските тепета днес, научи TrafficNews.bg
ММА-боецът Иван Запрянов-Зулата претърпя инцидент заради пиян до козирката гръцки студент.

Около 7,30 часа сутринта Запрянов правил сутрешен крос на Младежкия хълм в Пловдив. Изведнъж зад гърба му с бясна скорост е задало спортно Ауди ТТ.

„Беше натиснал педала на газта докрай, профуча и ме удари”, разказа пред TNS.bg Иван Запрянов.
Колата дори не спряла. ММА-боецът първоначално решил да го догони, защото шофьорът тръгнал да се изчаква към върха на тепето, което е забранено да се прави с автомобил, но после решил да слезе до долу, за да вземе колата си.

„Опитах на слизане да го спра, за да го питам защо ме удари и не спря, отново профуча с висока скорост”, разказа още Запрянов.

Тогава пловдивчанинът тръгнал да го гони. Спортната кола завила по Пещерско шосе и продължила по пътя си с бясна скорост.

„Намалих, за да видя накъде ще хване и да не се стигне до друг инцидент, като видях, че завива към мола, минах по малките улици и го пресрещнах. Когато слезе от колата, видях че е много пиян с червени очи и дебел език”, разказа още Запрянов.

Той накарал виновника да легне на земята и повикал полиция. Когато чул, че ще идват униформени, гръкът предложил 50 евро подкуп.

„Още повече се ядосах, когато ми подаде банкнота. Не съм се саморазправял, за да не каже някой после, че той е жертвата, а всъщност той можеше да ме убие с колата”, каза ММА-боецът.

Когато униформените дошли, тествали 23-годишния грък за алкохол. Дрегерът показал 0,9 промила в кръвта му.

Гръцкият студент Филипос Бекос се разплакал при полицаите и обяснил, че бил пил малко и искал само да повози гаджето си с колата. Обещал, че повече така няма да прави. Тъй като бил с количество алкохол под 1,2 хромила, Бекос не бил задържан.

„Правораздавателната ни система е сбъркана. На мое място можеше да има майка с дете, защото тепето е пешеходна зона. Бързата реакция ме спаси от по-сериозен инцидент”, разказа още Зулата.

Припомняме, че отново заради висока скорост на гръцки студент, на автобусна спирка пострада ученичката Кари. Тогава в спирката, на която чака, спортната кола се вряза със скорост 98 километра в час. Гръкът Христос Боскос се размина с условна присъда заради инцидента.

За последното денонощие в Пловдив и региона са заловени петима пияни водачи. Двама от тях предизвиката катастрофи с ранени.

Ето го и пияният грък от тази сутрин:

TNS.bg