Първа копка на новия ритейл парк в Кючук париж направи вчера инвеститорът Георги Райков. В центъра на един от най- големите квартали в Пловдив бизнесменът прави търговски център по европейски модел.Там вече се помещават някои от най-големите хранителни вериги, а ритейл центърът ще добави нови световни брандове. Там ще се помещават веригите за козметика DM, както и за домашни потреби и мебели -  датската JYSK. Очаква се да има и други хранителни магазини, игрални зали и търговски обекти за дрехи и обувки.

„В Европа навсякъде търговските зони са изградени по този модел. Там не може да видите под жилищните сгради магазини за каквото и да е”, коментира инвеститорът на ритейл парка Георги Райков пред TrafficNews.bg. Удоволствието да спази традицията и да разбие бутилка шампанско в греблото на багера, той предостави на съпругата на сина си.

Бизнеспаркът ще бъде разположен върху терен от 4,5 декара. Той ще бъде едноетажен, като ще има 5 различни корпуса в П-образната структура.  Паркингът ще бъде за 130 автомобила, като ще има два входа –  един от „Македония” и един от откъм хипермаркетите в близост.