Поредната акция за премахване на незаконни постройки в квартал Столипиново се провежда в момента , предаде репортер на TrafficNews.bg.  На улица „Възход” е започнало премахването на 25 павилиона, които са в близост до детската градина, а след това градските власти и техниката ще се премести на улица „Елба”, където постройки са блокирали тротоарите, обясни районният кмет Николай Чунчуков.

По време на акцията, един от ползвателите на незаконната постройка е реагирал остро, като се е наложило намеса на полицията. Ситуацията обаче е била овладяна бързо. Други пък сами демонтирали постройките си.

Припомняме, че тази година район „Източен” започва мащабна кампания за премахването на незаконни къщи и постройки.  Официално жителите на квартал Столипиново са около 30 000 души, но по различни разчети там живеят още между 15 и 20 000 души без да имат адресна регистрация или какъвто и да е друг документ. Нещо повече, голяма част от тези хора са си построили незаконни къщи в гетото.

След като се направи опис на всички постройки ще се престъпи и към решаването на проблемите. Голяма част от къщите ще бъдат бутнати, но други,  на които има възможност да се издаде статут на търпимост могат да бъдат узаконени.