Като завали дъжд в Пловдив, обикновено катастрофите по улиците зачестяват. Но досега не се бяхме замисляли, че дъждът може да предизвика истинска катастрофа в... магазин. Магазинът е "Лекси" и се намира в Гранда. Страничното стълбище, което води до търговския обект на ниво -1, е толкова хлъзгаво, че не един и двама пловдивчани днес направиха пируети с пълните торби. Един от тях обаче е паднал лошо, разбра TrafficNews.bg.

Обади ни се наша читателка, която е станала свидетел на случващото се, и ни разказа за хлъзгавата одисея на пловдивчанина. Той е целият натъртен, с рани по ръката, краката и гърба. Истинско чудо е, че не си е ударил главата в ръба на множеството стълби, по които се е претъркулил. И да уточним - не става дума за възрастен човек, който се придвижва трудно и е възможно да се спъне "от нищото". 

Свързахме се с пострадалия пловдивчанин, който още беше в шок от случилото се. Той ни разказа, че точно преди стълбището е имало табела, която е предупреждавала за хлъзгавите стълби. Очевидно собствениците на магазина са били наясно колко са опасни стълбите.

И какво са направили, за да ги обезопасят? Сложили са табела. Помогна ли табелата на падналия и насинен по цялото тяло пловдивчанин? Естествено, не. Табелите предупреждават, но не помагат. И когато очевидно положението е опасно за здравето и живота на хората, достатъчна ли е табелата? Или може би е логично стълбите да се обезопасят по адекватен начин? 

Ще търсим отговор от стопанисващите магазин "Лекси" - и не само отговор, а и бързи и смислени мерки! Табелата може да я оставят...